Business Course @ Lapland

Tijdelijk gesloten

Business Course @ Lapland

Pereira Tax Consultants Den Haag

Wat is vereist?

 • Master- of derdejaars bachelorstudent Fiscaal Recht / Fiscale Economie
 • Leergierig en enthousiast
 • Goede dosis humor

Wat krijg je?

 • Geheel verzorgde vierdaagse reis naar Lapland
 • Kennismaking met het kantoor
 • September 2024 wordt de inschrijving voor de reis in 2025 geopend

Wat doe je?

 • 10% Kennismaking
 • 60% Activiteiten
 • 30% Fiscale activiteiten

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

De inschrijvingen voor de Business Course 2024 zijn gesloten! Rond oktober 2024 gaan de inschrijvingen weer open voor de Business Course van 2025.

Tijdens deze Business Course staat de persoon centraal. Jij leert Pereira kennen en andersom. Op deze manier komen we erachter of er een wederzijdse match is of niet. Er zijn allerlei leuke en uitdagende activiteiten waardoor je zelfs jezelf beter leert kennen. We streven ernaar om een zo goed mogelijk beeld van kantoor te geven. Zo weet je waar je aan toe bent op het moment dat je bij Pereira komt werken.

We willen van te voren natuurlijk nog niet te veel verklappen, zodat de activiteiten een verrassing blijven. Eén ding kunnen we wel bekendmaken: je zult een onvergetelijke ervaring hebben!

Let op: graag je cijferlijst en cv in één bestand zetten en uploaden in het sollicitatieformulier. 

Je komt er tijdens deze reis achter wie je zelf bent en wie Pereira is. Je ziet hier of er een match is of niet. Het is echt een weerspiegeling van werken bij Pereira.

Werkweek

Business Course Lapland

Op de leukste dag van de Business Course maak je kennis met medewerkers van Pereira en doen jullie leuke activiteiten. Zo kun je erachter komen of er een match is of niet.

Op de derde dag van de Business Course reis je weer terug naar Nederland. Je had het liefst nog langer gebleven, want het was een geweldige ervaring!

  • Vlucht naar Lapland
  • Reistijd naar de accomodatie
  • Lunch
  • Activiteit
  • Kennismaking met Pereira
  • Diner
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Activiteit
  • Teambuilding
  • Diner
  • Kennismaking met Pereira
  • Ontbijt
  • Activiteit met lunch
  • Fiscale activiteit
  • Diner
  • Vlucht terug naar huis

Voorbeeld uit de praktijk

Een zeer vermogende particulier met een bekende onderneming heeft gevraagd zijn fiscale positie in kaart te brengen met het oog op uitbreiding naar het buitenland. Hoe ga je te werk?

Je werkt in samenwerking met twee of drie collega’s aan deze casus. Om de gehele positie van een cliënt in kaart te brengen, moet je veel van de cliënt weten. Daarbij is niet alleen fiscaliteit van belang: vaak spelen bijvoorbeeld ook zakelijke- en familieverhoudingen een grote rol bij het geven van een advies. Dan is er nog de vorm van het advies om over na te denken: zou deze cliënt liever een memo of een presentatie willen? Wat moet daar wel en niet in staan? Is het advies voldoende begrijpelijk en concreet? Je bespreekt dit met je teamleden en gaat vervolgens aan de slag met de uitwerking van het advies. Hierin word je ook begeleid door een ervaren collega.

Groeipad

Binnen Pereira zijn opleiding en groei altijd gericht op het opdoen van vakkennis en belangrijke skills die het vrije denken en creativiteit stimuleren. Wekelijks sluit je bij verschillende soorten vaktechnische overleggen aan, waarbij in de regel hoogleraren Fiscaal Recht aanwezig zijn. In de Pereira School word je getraind in soft skills die leiden tot professionele en persoonlijke groei. Je doorloopt samen met je collega’s een opleidingsprogramma, speciaal ontwikkeld voor de Pereira School. Ook biedt Pereira coaching op emotionele intelligentie, bijvoorbeeld om omgevingssensibiliteit te stimuleren. Tijdens je werkweek word je begeleid door en vind je een luisterend oor bij je persoonlijke mentor.

Werkstudent
Junior Adviseur
Adviseur
Ervaren Adviseur
Senior Adviseur
Partner

Werken bij Pereira Tax Consultants

Pereira is een belastingadvies-boutique en biedt hoogwaardige creatieve en pragmatische maatoplossingen aan haar cliënten. De cliënten van Pereira zijn veelal zeer vermogende families met hun ondernemingen. Pereira opereert aan de bovenkant van de markt, waarbij persoonlijke aandacht centraal staat. Pereira onderscheidt zich door haar unieke aanpak in combinatie met brede en specialistische kennis. De aangiftepraktijk is geïntegreerd onderdeel van deze boutique.

Binnen Pereira wordt gewerkt met cliënten teams, die per cliënt worden samengesteld uit twee of meerdere adviseurs. Iedereen werkt met iedereen samen, ongeacht het niveau, en leert zo van elkaar. Op deze wijze wordt een optimale kennisdeling en ontwikkeling van medewerkers gerealiseerd.

 • Kantoor in Den Haag
 • 40 medewerkers
 • Nationale en internationale cliënten
 • 70% / 30%
 • Informeel
 • Hybride werken

Collega's

Cilia Strengers - Facilitair medewerker Receptie

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor was ik werkzaam in de zorg en ik wilde een keer in een totaal andere branche werken. De functie sprak mij aan, omdat je bezig bent met gastvrijheid en het ontvangen van mensen. Daarnaast is de functie dynamisch en veelzijdig. Nooit saai dus!

Wat was je vorige baan?
Facilitair medewerker in een zorginstelling.

Wat doe je in je vrije tijd?
Tijd doorbrengen met familie, wandelen, schilderen.

Anoek Braun - Campusrecruitment & Marketing en Communicatie

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor was ik werkzaam in de sales, wat niet goed te combineren was met twee kleine kinderen. Ik heb bij Pereira de kans gekregen om aan de slag te gaan als Secretaresse. Inmiddels werk ik met veel plezier al twaalf jaar in diverse rollen bij Pereira. Ik houd me nu hoofdzakelijk bezig met het werven van getalenteerde studenten en de bijbehorende marketing en communicatie via sociale media. 

Wat was je vorige baan?
Account Manager bij Telecom bedrijf.

Wat doe je in je vrije tijd?
Koken voor vrienden, in de lampen hangen met vriendinnen, bootcampen en af toe (met gezonde tegenzin) hardlopen.

Frans Stam - Managing Partner

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor werkte ik bij een Big Four-kantoor voor zowel corporate als familiebedrijven. Het werk vond ik geweldig, maar ik wilde graag naar een organisatie waar vrijheid van denken, je bezighouden met dingen waar je enthousiast over bent en die je liggen en teamwerk rondom de klant prominenter aanwezig waren.

Wat was je vorige baan?
Tax Manager - Big Four-kantoor

Wat doe je in je vrije tijd?
Tijd doorbrengen met mijn gezin, afspreken met vrienden en sporten (mountainbiken en hardlopen).

Arne Voogd - Senior Adviseur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor gaf ik fiscaal advies aan banken en pensioenfondsen; een zakelijke wereld die niet bij mij paste. Daarom ging ik op zoek naar een kantoor waar de klantenrelatie en persoonlijk contact voorop staan. Dit heb ik gevonden bij Pereira.

Wat was je vorige baan?
Fiscaal Adviseur - Big Five-kantoor

Wat doe je in je vrije tijd?
Hardlopen en golfen.

Jules de Beer - Director

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik adviseer succesvolle ondernemers en hun familie. Dit zijn inspirerende en veeleisende cliënten. Ze dagen je steeds uit om hun verwachtingen te overtreffen, de vraag te stellen waaraan zij niet hadden gedacht of het antwoord te geven dat hen verrast. Om dat te kunnen, moet je deze cliënten echt leren kennen en begrijpen. Het Pereira-team kwam ik tegen bij één van deze cliënten. Onze visie en aanpak kwamen overeen. Mijn overstap ging daarna eigenlijk heel natuurlijk. Veel cliënten zijn mij gevolgd.

Wat was je vorige baan?
Counsel bij Loyens & Loeff.

Wat doe je in je vrije tijd?
Roeien, zeilen, fietsen en er op uit met de familie.

Foske Wessels - Director

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik voel me thuis bij Pereira. We hebben een hele leuke groep collega's met enthousiasme voor het fiscale vak en cliënten met uitdagende problematiek. De sfeer is informeel en alles is gericht op samenwerking en kennisdeling. Bij ons hoef je geen schaap met vijf poten te zijn!

Wat was je vorige baan?
Belastingadviseur bij PwC.

Wat doe je in je vrije tijd?
Volleyballen, lezen en lekker eten.

Sollicitatieproces

Solliciteren van oktober tot en met januari
Online assessment
Selectiedag februari 2024
Business Course Lapland 2024

Interessante baan?